Гаряча лінія Мінприроди: +38(044) 206 33 02 , Гаряча лінія Департаменту тел. ( - 0552- ) 26-31-95
 
Люби природу не як символ Душі своєї,
Люби природу не для себе,
Люби для неї.
(М. Рильський)
       

Законодавство

 

Стан довкілля

   

Корисні посилання

   

Новини

Всесвiтнiй День довкiлля

День довкілля встановлено Указом Президента №855 від 06.08.1998., який проводиться щороку в третю суботу квітня. Цього року він відзначається 20 квітня.

Метою проведення Дня довкілля є покращення стану навколишнього природного середовища, створення нових зелених насаджень та догляд за існуючими алеями, парками, скверами, прибирання територій від сміття, очищення русел річок, поліпшення естетичного та санітарного стану прибудинкових територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення, проведення різноманітних акцій: оглядів-конкурсів екологічних агітбригад, природоохоронних конференцій, малюнків та плакатів на екологічну тематику.

Цей день відзначається, коли Земля пробуджується після зимової сплячки і блакитними іскорками впевнено починає зазирати в очі весна. Вона ще молода і ніжна, усміхається святково і чисто. А в її ледь чутному диханні вже відчувається таємниця оновлення Землі, її свіжості і краси.

Держуправління з нагоди Всесвiтнього Дня довкiлля нагадує кожному громадянину, громадам, бiзнесу i промисловостi, що "Планета - у наших руках". Об'єднуючись разом, ми можемо почати належнi за здоровим глуздом кроки i пишатися, передаючи надiйний, чистий свiт нашим дiтям

У разі використання інформаційного матеріалу посилання на офіційний сайт Держуправління, обов'язкове