Гаряча лінія Мінприроди: +38(044) 206 33 02 , Гаряча лінія Департаменту тел. ( - 0552- ) 26-31-95
 
Люби природу не як символ Душі своєї,
Люби природу не для себе,
Люби для неї.
(М. Рильський)
       

Законодавство

 

Стан довкілля

   

Корисні посилання

   

Новини

10-й ювілейний Міжнародний Екологічний форум «Довкілля для України»

      23-25 квітня 2013 року у м. Києві начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області П.Попович взяв участь в 10-му ювілейному Міжнародному Екологічному форумі «Довкілля для України». Організаторами форуму виступили Міністерство  екології та природних ресурсів України, Всеукраїнська екологічна ліга, Український центр міжнародних виставок, конференцій та форумів.

      Основною темою заходів форуму в 2013 році стало обговорення інтеграції стратегії «зеленої» економіки  в суспільно-політичному, економічному та соціальному житті України для забезпечення збалансованого (сталого) розвитку держави, співпраця органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу у розв’язані екологічних проблем, впровадження «чистих», ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки, екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем, гарантування екологічної безпеки для здоров’я та життя населення, а також міжнародне співробітництво та розроблення  рекомендацій для комплексної охорони довкілля.

      Форум відбувся за участю першого заступника Голови Адміністрації Президента України Ірини Акімової, першого заступника керівника Комітету ВР з питань екології Олега Лукашука, Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова, радника прем'єр-міністра України                                  Анатолія Толстоухова. Значний інтерес до роботи форуму виявили представники дипломатичних місій: на відкриття заходу прибули представники посольств 30 країн, серед яких США, Японія, Словаччина, Чехія, Польща, Азербайджан.

           Всі заплановані заходи форуму пройшли на належному рівні, викликали широкий інтерес фахівців та відвідувачів, так однією складовою форуму традиційно стало проведення Міжнародної виставки. Учасники виставки мали змогу продемонструвати можливості своїх підприємств, компаній, організацій. З огляду на те, що 2013 рік був проголошений роком екології, молоді та спорту, Херсонщина на Міжнародній виставці представила стендову частину під лозунгом «У гармонії з природою –                     у злагоді з собою»  за такими розділами: « Туризм і рекреація», «Безперервне екологічне виховання та освіта - запорука чистого Довкілля», «Відтворення та збереження природних ресурсів», «Екологія Аграрного комплексу».

        Протягом трьох днів на семінарах та круглих столах обговорили питання належного захисту довкілля та розвитку альтернативної енергетики. Крім того, основним завданням стало використання європейського досвіду екологізації суспільства. Своєю чергою представники єврокомісії з екологічних програм закликали як найшвидше освоїти "чисті технології".





У разі використання інформаційного матеріалу посилання на офіційний сайт Держуправління, обов'язкове