Гаряча лінія: Міністерства екології та природних ресурсів України:+38(044) 206 33 02; Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА:+38(0552) 26 31 95
 

 
 

Календар новин

<< Apr 2015 >>
MoTuWeThFrSaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Дата: 19-04-2015

Податкове навантаження на бюджетні природоохоронні установи, ставить під сумнів їх існування
детальніше>>>

Дата: 17-04-2015

Під Херсоном знову дуже сильно горять плавні!
детальніше>>>

 
     

Новини

Території та об’єкти природно-заповідного фонду Херсонщини з’являться на мапах Google

В рамках проекту «Соціальна та екологічна значимість технологій» 17 грудня 2014 року в Херсоні під час засідання за «круглим столом» на тему «Цифрові можливості розвитку туризму в природоохоронних територіях Херсонської області пройшла презентація проекту «Цифрове перетворення Херсонської області», який реалізує компанія Google Україна.

Під час заходу обговорювалися можливості та перспективи співпраці в ході туристичної та екскурсійної діяльності на природоохоронних територіях Херсонщини, розвиток різновидів екологічного туризму.


На даний час відцифровано та нанесено на мапу туристичні та інфраструктурні об’єкти Львова і Рівненської області - Херсонщина стане третім в Україні проектом. Як приклад цифрових перетворень презентована спеціальна віртуальна мапа, за допомогою якої можна буде переглянути всі визначні туристичні місця та обрати для себе найкраще місце відпочинку перетворень (професійні віртуальні панорамні 3D тури, віртуальні туристичні карти) у м. Львові та Рівненської області, а також представлено програму цифрового перетворення Херсонської області. Кожен користувач також буде мати можливість наповнювати зображеннями карти самостійно за допомогою звичайного смартфона.

В засіданні взяли участь представники Української філії Всесвітнього фонду дикої природи, Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання», а також представники обласної державної адміністрації, спеціальних адміністрацій біосферних заповідників та національних природних парків, музейних установ та закладів культури, громадських організацій, рекламних агентств, туристичні оператори, керівники баз зеленого туризму, закладів розміщення, туристичних інформаційних інтернет-ресурсів.


Метою проекту є промоція, в першу чергу, природоохоронних територій області та баз зеленого туризму в якості привабливих рекреаційно-туристичних об’єктів, презентація новітніх можливостей Інтернету, інноваційних технологій та сервісів для державних службовців, підвищення загального рівня цифрової грамотності громади Херсонщини, представників середнього та малого бізнесу, а також освітян і студентів.

Для нашої області розвиток екологічного туризму є одним з пріоритетних напрямків економічного та соціального розвитку, а існуючі об’єкти природно-заповідного фонду настільки унікальні і різнопланові, що залучення сучасних технологій для інформування потенційних туристів про їх рекреаційний потенціал є вкрай необхідним.

Результатом має стати підвищення інвестиційної і туристично-рекреаційної привабливості, більш широкого залучення сучасних технологій до бізнес-процесів, навчання, різних сфер повсякденного життя та зростання економічних показників області.

У разі використання інформаційного матеріалу посилання на офіційний сайт Департаменту, обов'язкове

18-12-2014