Гаряча лінія: Міністерства екології та природних ресурсів України:+38(044) 206 33 02; Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА:+38(0552) 26 31 95
 

 
 

Календар новин

<< Apr 2015 >>
MoTuWeThFrSaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Дата: 19-04-2015

Податкове навантаження на бюджетні природоохоронні установи, ставить під сумнів їх існування
детальніше>>>

Дата: 17-04-2015

Під Херсоном знову дуже сильно горять плавні!
детальніше>>>

 
     

Новини

НА ХЕРСОНЩИНІ СТАРТУВАЛА АКЦІЯ «ЗБЕРЕЖЕМО ЖИТТЯ ЯЛИНЦІ»

Як відомо, у передноворічні дні на наших вулицях масово з’являються «живі» ялинки, призначені прикрашати наші оселі на свята. Проте, після кількох днів усі смітники міста переповнені викинутими, як непотріб, ялинками. Будь-які дерева, а особливо хвойні, виконують серед інших функцію поглинання вуглекислого газу і вироблення кисню, очищення повітря, укріплення ґрунту та багато інших. У ХІХ столітті хвойні ліси планети займали 16 % суші, а сьогодні цей показник складає лише 10 % Не дивлячись на це, вирубка лісів продовжується і кожну хвилину на Землі вирубується 10 га «зелених легенів» планети.

В рамках Всеукраїнської акції «Збережемо життя ялинці» в Центрі екологічної інформації 16 грудня 2014 року фахівцями національного природного парку «Олешківські піски» проведено зустріч з учнями Херсонської школи № 41. Під час зустрічі для дітей було проведено майстер-клас із виготовлення новорічної іграшки-торбинки «Ялинка» та скриньки для подарунку з паперу.


Створити ялинку власноруч зовсім не важко, варто лише задіяти власну фантазію і захотіти долучитися до справи захисту природи. Спеціалісти Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації закликають усіх мешканців Херсонщини долучитися до Всеукраїнської акції «Збережемо життя ялинці» і відмовитися від практики прикрашання осель напередодні Новорічних свят зрубаними деревами, адже альтернативою вирубування хвойних насаджень може бути використання штучних дерев, створення ялинок власноруч або прикрашання дійсно живих ялинок, які ростуть поруч з оселями.


Роз’яснювальна робота серед населення щодо необхідності збереження хвойних насаджень на Херсонщині проводиться щороку, адже наша область є унікальною – усі деревні насадження мають штучне походження, тобто самовідтворення лісів не відбувається і кожне дерево необхідно посадити і виростити.

В результаті багаторічної праці в області вирощений найбільший у світі штучний ліс, що зупинило процес опустелювання території області.

Залишилось зовсім небагато часу до того моменту, коли в кожен дім прийде новорічна казка  і неможливо уявити собі Новий рік без чарівної лісової красуні. Саме тому просимо не залишитися байдужими до цієї проблеми - поки ви читаєте ці рядки, на Землі накопичилося кілька тонн відходів, вмерла від забруднення довкілля людина, зникло кілька гектарів лісів.

У разі використання інформаційного матеріалу посилання на офіційний сайт Департаменту, обов'язкове

18-12-2014