Гаряча лінія: Міністерства екології та природних ресурсів України:+38(044) 206 33 02; Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА:+38(050) 514 67 00
 

 
 
 

Календар новин

<< Aug 2018 >>
MoTuWeThFrSaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Дата: 28-08-2018

Оприлюднення повідомлення про плановану діяльність
детальніше>>>

Дата: 28-08-2018

Оприлюднення повідомлення про плановану діяльність
детальніше>>>

 
   

Новини

До уваги громадськості!

  ПП «Співдружність-Південь» надано висновок з оцінки впливу на довкілля

  За результатами оцінки впливу на довкілля, здійсненої відповідно до статей 3, 6-7, 9 і 14* Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», планованої діяльності ПП «Співдружність-Південь» щодо будівництва закритої зрошувальної мережі для зрошування сільськогосподарських культур на орендованій ПП «Співдружність-Південь» ділянці площею 1354,7 га в адміністративних межах Чонгарської сільської ради Генічеського району Херсонської області, а також з урахуванням усієї інформації, зауважень і пропозицій, що надійшли протягом строку громадського обговорення Департамент екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації вважає допустимим провадження вищезазначеної планованої діяльності.

  За результатами аналізу звіту з ОВД  встановлено, що основний вплив планованої діяльності очікується на земельні ресурси та ґрунти. Вплив на довкілля зумовлений виконанням будівельних робіт закритої зрошувальної мережі, а саме: будівництво напірних трубопроводів та, як результат, подача води до дощувальної техніки для організації зрошення, яке веде до зміни водно-фізичних, фізико-хімічних, біологічних та інших властивостей ґрунту, зміні рівня і мінералізації ґрунтових вод, сольового, температурного, водного і поживного режимів ґрунту. Згідно Протоколу дослідження води № 140 від 26.03.2018 р., наданого Каховським МРВ ДУ «Херсонський ОЛЦ», якість води у магістральному каналі Р-5-1-1 Каховської зрошувальної системи відповідає вимогам ДСТУ 2730:2015 та придатна до використання у зрошувальній мережі (поливні води відносяться до 1 класу – «придатні» для зрошування без обмежень). У звіті з ОВД вказано, що запропонований метод поливу дощуванням є сприятливим для ґрунтів. Зрошувальна вода є розчинником солей, надає позитивний вплив на хімічні процеси, що відбувається у ґрунтах, знімають концентрацію ґрунтових розчинів та зменшують вміст шкідливих солей у верхніх горизонтах ґрунтів. В результаті зрошення сільськогосподарських культур спостерігається збільшення запасів вологи у кореневому шарі ґрунту та збільшення його родючості. При  експлуатації зрошувальної мережі фільтрація води в ґрунт не здійснюватиметься. Відповідно до  «Технічного звіту за результатами лабораторних досліджень ґрунту земельних ділянок, які знаходяться на території Чонгарської сільської ради (за межами населеного пункту) Генічеського району Херсонської області», виконаному Херсонською філією ДУ «Інститут охорони ґрунтів України», земельний масив відведений для реалізації планованої діяльності може використовуватися для зрошення за умови чіткого дотримання основ ґрунтоохоронного землеробства, зокрема, диференційованих систем обробітку та удобрення ґрунту, оптимального чергування культур сівозміни, періодичного здійснення робіт з хімічної меліорації (гіпсування), запровадження окремих елементів біологізації землеробства та сучасних технологій збереження та відновлення родючості ґрунту. Згідно з даними наведеними у звіті з оцінки впливу на довкілля реалізація планованої діяльність не суперечить вимогам та положенням чинного природоохоронного законодавства, вплив на довкілля визначається допустимим.

У разі використання інформаційного матеріалу посилання на офіційний сайт Департаменту, обов'язкове

06-08-2018